Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Molenlanden organiseert inkoopactie en webinar over isolatie en glas

Algemeen 583 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden organiseert in samenwerking met Het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie voor isolatie en glas.

Met de actie kunnen inwoners voordelig vloer-, bodem-, en spouwmuurisolatie inkopen en HR++ glas. Tijdens een online informatieavond op 15 maart wordt verteld wat de actie precies inhoudt en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Inwoners zijn van harte welkom om deel te nemen van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via de website van het Regionaal Energieloket. Direct inschrijven voor de actie kan ook via deze site.

Aan de slag
Tijdens de online informatieavond krijgen inwoners niet alleen informatie maar kunnen specialisten ook direct antwoord geven op hun vragen. Wethouder Teunis Jacob Slob: “Veel mensen willen hun woning verduurzamen, maar weten niet waar te beginnen of twijfelen wat handig is. Met deze collectieve actie willen we hen op weg helpen.”

Inwoners die nu al meer informatie willen of direct gebruik willen maken van de actie kunnen dat doen via www.regionaalenergieloket.nl/acties. Vul uw postcode in en klik op ‘Isolatie en glasactie’. De inkoopactie wordt uitgevoerd in samenwerking met lokale en erkende isolatiebedrijven.

Subsidie op woningisolatie
Vanaf 1 januari 2022 is de subsidie op isolatie aantrekkelijker gemaakt. Zo zijn de ISDE subsidiebedragen van isolatiemaatregelen verhoogd. Ook hoeft iemand nu niet meer minimaal twee isolatiemaatregelen uit te laten voeren om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Men mag één isolatiemaatregel nu ook combineren met bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler. Over deze subsidie en andere manieren van financiering wordt meer verteld tijdens de online informatieavond.

Voor meer informatie en inschrijven voor het webinar op 15 maart: www.regionaalenergieloket.nl/acties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 5 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 5 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden