• Het Vogeltheater van Werelderfgoed Kinderdijk.
• Het Vogeltheater van Werelderfgoed Kinderdijk. Foto: Aangeleverd

Twee nieuwe bezoeklocaties openen deuren in Werelderfgoed Kinderdijk

Algemeen 457 keer gelezen

KINDERDIJK • Vrijdag 18 februari opent UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk weer zijn deuren. Sinds 19 december waren de museummolens, de rondvaart en het gemaal van Kinderdijk gesloten in verband met de geldende coronamaatregelen en verschillende onderhoudswerkzaamheden.

Vanaf deze vrijdag is Kinderdijk weer volledig open voor bezoek. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk verwacht dit jaar een gedeeltelijk herstel van het binnenlands en buitenlands toerisme.

Nieuwe bezoeklocaties
Vanaf vrijdag zijn ook direct de twee nieuwste bezoeklocaties in Kinderdijk te bezoeken. De drijvende tentoonstelling ‘Alles Heeft een Tijd’ en het Vogeltheater. In beide bezoeklocaties staat de beleving van natuur, water en klimaat centraal. Werelderfgoed Kinderdijk hoopt met deze thema’s ook bezoekers uit de regio aan te spreken.

Op het schip de Alles Heeft een Tijd wordt door middel van drie korte films een verhaal vertelt over de Sint-Elisabethvloed, het watersysteem van de Alblasserwaard en de uitdagingen van klimaatverandering voor de toekomst. Dit schip werd samen met een ander schip, de Jantina, in 2017 overgenomen van het Maritiem Museum Rotterdam voor een symbolisch bedrag van 1 euro. Het schip is sindsdien gerenoveerd en nu voor het eerst opengesteld voor bezoekers.

In het nieuwe Vogeltheater ontdekken bezoekers het unieke landschap en de bijzondere vogels die hun leefgebied hebben in de boezems, polders en molenerven van Kinderdijk. Achter het grote glas kunnen bezoekers met verrekijkers de meest bijzondere vogels uit de regio spotten.

De medewerkers en vrijwilligers staan te trappelen om weer gasten te ontvangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 20 uur geleden
Afbeelding
Probeer tennisdagen bij Tennisvereniging Giessenburg Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden