Afbeelding
Foto: 123RF.com

Kritiek op bestuurscultuur Dienst Gezondheid & Jeugd; opnieuw extra geld nodig

Algemeen 277 keer gelezen

MOLENLANDEN • De bestuurscultuur van de Dienst Gezondheid & Jeugd moet anders. Dat vinden raadsleden van de gemeente Molenlanden nu de dienst opnieuw om extra geld vraagt.

Molenlanden wil dat de dienst meer gaat doen om de kosten te beheersen en zal dat in een zogenaamde ‘zienswijze’ aan de dienst laten weten.

Onderzoek
De onafhankelijke rekenkamer van Molenlanden doet onderzoek naar de werkwijze van de dienst. Raadsleden gaven dinsdagavond 25 januari tijdens de raadsvergadering aan dat ze de uitkomsten van dat onderzoek met spanning afwachten.

Weinig grip
De SGP had meer resultaten willen zien op de inspanningen om de kosten te beheersen. Piet de Gruijter: “De ingediende begroting wordt jaarlijks overschreden. En achteraf wordt een begrotingswijziging gevraagd. Regelmatig blijkt weinig grip op de financiën te bestaan, aangezien de zorg verleend moet worden overeenkomstig de jeugdwet. Kern van het probleem is de besturingsstructuur waarbij de verantwoordelijkheid voor uitvoering en beleid zijn gedeeld. De SGP stelt voor om in een zienswijze of begeleidend schrijven iets mee te geven, om te komen tot modernisering van de bestuurscultuur.”

Wethouder Lizanne Lanser vond een extra schrijven, naast de zienswijze, niet nodig, maar zal de zorgen over de ontwikkeling van de dienst aan de orde stellen.

Zinvolle bespreking
Jonette Korevaar (CDA): “Wij denken dat we binnenkort een heel zinvolle bespreking van het rekenkameronderzoek zullen hebben. Daar zal een vervolg van deze discussie een plek krijgen.”

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden