Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Burgemeester Segers pleit voor brief álle gemeenten aan kabinet voor openstelling winkels

Algemeen 2.147 keer gelezen

MOLENLANDEN • Een verzoek van het CDA om namens de gemeente Molenlanden per brandbrief bij minister-president Mark Rutte te pleiten om de coronalockdown voor winkels op te heffen, vond deze week geen gehoor bij burgemeester Theo Segers. Hij zet zich in voor een schrijven namens álle gemeenten en burgemeesters in Nederland.

Dat bleek dinsdag tijdens de commissievergadering. CDA-raadslid Dagmar van den Heerik vroeg de burgemeester om namens Molenlanden een brandbrief te schrijven. “Het water staat onze ondernemers emotioneel en financieel tot aan de lippen. Wij willen er zo voor pleiten dat winkels op een veilige manier de deuren weer mogen openen.”

Een oproep die burgemeester Segers heel goed begreep. “Met dit onderwerp ben ik de afgelopen tijd ook druk bezig geweest. Maar het lijkt me niet heel verstandig om als Molenlanden een brief te sturen. Mijn inspanningen zijn erop gericht om namens alle gemeenten en burgemeesters het kabinet te vragen de winkels te openen. Dat is een veel krachtiger signaal.”

Vereniging Nederlandse Gemeenten
Donderdag 14 januari komt dit onderwerp aan bod in een vergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. “Dan zullen wij voor dit voorstel pleiten. Hetzelfde geldt voor onze Veilligheidsregio. Met de tien burgemeesters komen we donderdag samen en zal ik dit voornemen ook naar voren brengen.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden