• Een archieffoto van carbidschieten, elders in de regio.
• Een archieffoto van carbidschieten, elders in de regio. Foto: Nico van Ganzewinkel

Molenlanden meldt enkele klachten over carbid schieten

Algemeen 3.585 keer gelezen

MOLENLANDEN • Rondom de jaarwisseling zijn er bij de gemeente Molenlanden enkele meldingen binnen gekomen over overlast van carbid schieten.

Een bewoner van het Achterland in Groot-Ammers had hierover een klacht ingediend bij het gemeentebestuur. Hij vond dat zijn buren met het carbid schieten te weinig afstand hielden van zijn weide met daarin zijn schapen.

De gemeente Molenlanden reageert daarop met de mededeling dat er enkele meldingen over carbid schieten binnen zijn gekomen. “Een medewerker neemt in ieder geval contact op met de melder”, laat woordvoerder Iris Kooij van de gemeente Molenlanden weten. Ze vervolgt: “Waar mogelijk wordt ook contact opgenomen met de carbidschieters zelf.”

Carbid schieten mag alleen buiten de bebouwde kom. Iris: “De keuze van de locatie van het carbid schieten is bij een aantal meldingen de reden van de overlast. Het schieten vindt dan toch te dicht bij dieren of woningen plaats vindt de melder. Ook volgend jaar zullen we via diverse gemeentelijke middelen de algemene regels benadrukken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden