Afbeelding

Leraren Gomarus-scholen moesten ook homoseksuele collega’s bij schoolleiding melden

Algemeen 500 keer gelezen

GORINCHEM • Docenten op de Gomarus Scholengemeenschap moesten niet alleen homoseksuele leerlingen, maar ook homoseksuele collega’s bij de schoolleiding melden. Dat schrijven diverse landelijke media op grond van stukken die het ministerie van Onderwijs openbaar heeft gemaakt.

De Gereformeerde scholengemeenschap, met vestigingen in Gorinchem en Zaltbommel, stelt die regel in een intern document over seksualiteit uit 2016.

Dit interne document was mede de aanleiding voor een onderzoek van de Onderwijsinspectie en later het Openbaar Ministerie (OM) vanwege het vermoeden van discriminatie. Het NRC bracht dit voorjaar verhalen naar buiten van leerlingen die door de school voor het blok werden gezet om hun LHBTI-gevoelens bekend te maken tegenover hun ouders, terwijl ze daarvoor nog niet klaar waren.

Nu blijkt uit datzelfde interne document, dat onlangs via een WOB-verzoek openbaar is gemaakt, dat personeelsleden van het Gomarus werden geacht ook homoseksuele collega’s te melden bij het schoolbestuur. Als over een personeelslid een melding kwam, ging de schoolleiding met de betreffende medewerker in gesprek. Als een docent in de klas gesproken had over zijn of haar ‘homofiele gerichtheid’ werd er ook een informatieavond voor ouders georganiseerd, staat in het document.

Gomarus-bestuursvoorzitter Chris Flikweert zegt tegen het AD dat er intussen een nieuw document ligt voor ‘sociale veiligheid en seksuele diversiteit’ op de scholen. Dit document is gemaakt op verzoek van de Onderwijsinspectie. Hij zegt ook dat hij het nieuwe beleid niet openbaar wil maken voordat de inspectie begin volgend jaar een eindonderzoek doet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 4 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 5 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden