Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>• Heiltje (links) en Wilma.</p>

• Heiltje (links) en Wilma.

(Foto: Janny den Besten)

Vrijwilligers nodig voor vluchtelingen: ‘Praktische hulp, maar vooral een luisterend oor’

  •   keer gelezen

MOLENLANDEN • VluchtelingenWerk Nederland zoekt dringend vrijwilligers, vooral nu ook Wilma Neven en Heiltje van Tusschenbroek hun functie neerleggen. Niet alleen voor het kantoor in Nieuw-Lekkerland zijn vacatures, maar ook worden voor heel Molenlanden werkers ‘in het veld’ gevraagd.


VluchtelingenWerk Nederland (VWN) is sinds 2018 gevestigd in Pand 83 in Nieuw-Lekkerland. De vestiging functioneert voor de hele gemeente Molenlanden en wordt gecoördineerd vanuit Gorinchem. Het doel van VWN is: opkomen voor de rechten van vluchtelingen en asielzoekers en hen helpen een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland, zodat zij hier zelfstandig kunnen functioneren.

Verloren gevoeld
Heiltje van Tusschenbroek (69) gaat na 20 jaar vrijwilligerswerk bij VWN vanwege haar leeftijd stoppen. Met hart en ziel heeft zij zich de afgelopen jaren voor statushouders ingezet.

Uitgeprocedeerd
Wilma Neven (69) heeft ruim 25 jaar met liefde haar tijd gegeven aan statushouders.

Veel terugontvangen
Het kantoorwerk is niet altijd makkelijk. Soms zijn er strubbelingen met instanties, maar eigenlijk komen de partijen er altijd wel weer uit. Heiltje en Wilma zijn het erover eens dat ze voor hun werk veel terug ontvangen.

Nu de bezetting op het Lekkerlandse kantoor terugloopt van vijf naar twee mensen is er dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers op maandag- en woensdagmorgen van half tien tot twee uur. Ook is er een flink tekort aan mensen die statushouders één op één willen begeleiden. Dat wil zeggen: hen helpen met inrichting van het huis, op kennismakingsbezoek gaan naar dokter, tandarts, school, bibliotheek, enzovoorts. Begeleiding en een cursus van ongeveer twee dagdelen wordt hiervoor aangeboden. 

Aanmelden of informatie vragen voor vrijwilligerswerk op kantoor of ‘in het veld’ kan bij: cramnum@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch 0183-632182. Ook worden nog steeds vrijwilligers voor de klusploeg gevraagd. Deze klussers verrichten kleine werkzaamheden (zoals lampen ophangen) in huizen van statushouders. Opgeven hiervoor kan tijdens kantooruren bij VWN in Pand 83 (zijingang, trap op).

HET VOLLEDIGE ARTIKEL KOMT DONDERDAG 8 DECEMBER IN HET KONTAKT

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier