Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd

Lizanne Lanser keert niet terug als wethouder Sociaal Domein in Molenlanden

  •   keer gelezen

MOLENLANDEN • Wethouder Lizanne Lanser heeft besloten om na de gemeenteraadsverkiezingen niet terug te keren in deze functie.


Sinds januari 2019 is Lizanne Lanser namens het CDA wethouder sociaal domein. Lanser heeft haar besluit kenbaar gemaakt aan het CDA-bestuur. 

“Ik heb me de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor de samenleving van Molenlanden. Het sociaal domein waar ik portefeuillehouder van ben, draag ik dan ook een heel warm hart toe.” 

Ze vervolgt: “Ik heb zoveel mensen met passie ontmoet en ontwikkelingen in gang kunnen zetten. Met mijn opgedane kennis en ervaring wil ik me nu inzetten voor meer inhoudelijke oplossingen binnen het sociale domein. Dichterbij de mens en systeem doorbrekend.” 

Verkiezingen
Het was geen makkelijke keuze, zo benadrukt de inwoonster van Schelluinen. “Toch kijk ik uit naar een volgende stap. Ik wil graag op de CDA lijst voor de verkiezingen, al is het op een niet verkiesbare plaats. Verder blijf ik adviserend betrokken bij CDA Molenlanden.”

Voorzitter van het bestuur Frank Meerkerk: “Lizanne Lanser heeft veel voor Molenlanden betekend. Het ging en gaat haar altijd om de mens. Ik waardeer het werk wat ze voor de jeugd heeft gedaan zoals het uitbreiden van het jongerenwerk en het lokale plan ‘Onze Kinderen Nabij’. Ze heeft ook veel werk gemaakt van het actieplan eenzaamheid en het samenlevingsprogramma.” 

“Het is spijtig dat ze stopt, maar ze doet dat wel met een heldere motivatie. Ik wens haar veel succes met het vinden van een nieuwe uitdaging. Overigens heeft Lizanne aangegeven zich voor de volle 100% te blijven inzetten in de tijd tot de verkiezingen”.

De kandidatenlijst voor CDA Molenlanden zal op de ledenvergadering van 8 december worden vastgesteld.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier