Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: 123rf.com

Training ‘Heleboel gevoel’ in Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend om hun gevoelens te uiten op een gepaste manier. Daarom organiseert Sociaal team Molenlanden vanaf maandag 31 januari de training ‘Heleboel gevoel’ voor kinderen van 8 tot 11 jaar. Tijdens acht bijeenkomsten leren zij spelenderwijs hoe zij emoties als boosheid of verdriet kunnen uiten. De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw-Lekkerland. Deelname is gratis.


Als het gaat om het uiten van gevoelens, hoeven veel kinderen niet na te denken. “Ze gaan een rondje rennen als ze daar zin in hebben, huilen uit bij papa of mama als ze hard gevallen zijn of razen even uit op hun kamer als ze boos zijn”, zegt Christien Regeer van Sociaal team Molenlanden. “Die vanzelfsprekendheid geldt alleen niet voor alle kinderen. Sommige kinderen hebben een heleboel gevoelens waar ze zich geen raad mee weten. Daar willen wij ze graag bij helpen.”

Aan de slag met emoties
Tijdens acht bijeenkomsten, met ieder een eigen thema, worden kinderen met verschillende werkvormen gemotiveerd om uiting te geven aan hun gevoelens en/of gedachten. Christien: “De kinderen zullen elkaar tijdens de training helpen, coachen, inspireren en versterken. Omdat we de training geven aan een kleine groep, kunnen we goed inspelen op de individuele leerbehoefte van een kind. En zoeken naar een gepaste wijze om zich te uiten bij onder andere boosheid of verdriet. Want wat voor het ene kind werkt, hoeft niet voor het andere kind te werken.”

De training wordt vanaf maandag 31 januari van 15.30 tot 16.30 uur gegeven in Basisschool De Wegwijzer in Nieuw-Lekkerland. Voor de specifieke data kijk op www.molenlanden.nl/heleboelgevoel. Aanmelden kan via Christien Regeer: Christien.Regeer@meevivenz.nl of 06-50298625.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier