Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Automobilist rijdt onder invloed 40 kilometer per uur te hard in Streefkerk

112 3.174 keer gelezen

STREEFKERK • Een automobilist die veertig kilometer per uur te hard reed op de Middenpolderweg in Streefkerk werd vrijdagavond aangehouden.

De wijkagent zag die avond op de Middenpolderweg een auto keren en vervolgens het gas diep intrappen. Een snelheidsmeting wees uit dat de bestuurder 120 kilometer per uur reed, terwijl 80 het maximum is. 

Het voertuig kreeg een stopteken en de bestuurder ontving - na correctie - een bekeuring voor een overschrijding van dertig kilometer per uur.

Rood doorlopen
De wijkagent zag dat de ogen van de bestuurder rood doorlopen waren en nam daarom ook een blaastest bij hem af. Daaruit bleek dat hij voor een beginnende bestuurder teveel alcohol had gedronken.

De bestuurder werd aangehouden hij moest op het politiebureau blazen voor de ademanalyse. Hij had ongeveer het dubbele van wat bij een beginnende bestuurder is toegestaan gedronken. De officier van justitie neemt deze zaak in behandeling.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden