Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>&bull; Het aantal positief geteste mensen door de tijd heen (per 100.000 inwoners). Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in Molenlanden gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.</p>

• Het aantal positief geteste mensen door de tijd heen (per 100.000 inwoners). Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in Molenlanden gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.

(Foto: Rijksoverheid, bron: RIVM)

Burgemeester Molenlanden bezorgd over ontwikkeling coronacijfers

  •   keer gelezen

MOLENLANDEN • De burgemeester van Molenlanden, Theo Segers, maakt zich zorgen over de toename van het aantal mensen in zijn gemeente dat positief wordt getest op corona. De gemeente benadert sleutelfiguren over de mogelijkheid om te vaccineren in de prikbussen.


Het college wil twee prikbussen naar Molenlanden halen. “Die komen eind november”, vertelde Segers dinsdag 26 oktober tijdens het maandelijkse persgesprek.

Brief over vaccineren
Verder zei hij: “We gaan de communicatie intensiveren via de kranten en sociale media. Maar ook doelgroepen aanschrijven: arbeidsmigranten, ondernemers, sportverenigingen, kerken en sleutelfiguren in het jongerenwerk gaan we inzetten om ons te helpen te communiceren over covid. De vaccinatiegraad in Molenlanden is 78 procent. Daarmee lopen we 5,5% achter op het landelijke gemiddelde.”

Stijgende lijn
Het aantal positief geteste mensen in Molenlanden is vandaag, dinsdag 26 oktober: 55. Dat zijn er 5 meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Het gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners is op 26 oktober: 124,6. Op 11 oktober waren dat er: 13,6. De grafiek laat sinds 12 oktober een duidelijk stijgende lijn zien.

‘Niet moedgevend’
“We schrikken van de snelheid waarmee de aantallen toenemen”, zegt Segers over die cijfers. “De signalen uit het Beatrixziekenhuis zijn niet moedgevend.”

Afstand houden
Het college van burgemeester en wethouders heeft zich afgevraagd: “Wat kunnen we nog meer dan we al gedaan hebben? We staan in goed contact met GGD, die ons stimuleert in de wijze van communiceren. Maar op een gegeven moment weet iedereen het wel: geen handen schudden, handen wassen. Hou toch maar afstand.”

Voor meer informatie: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM1978/positief-geteste-mensen

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier