Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

De toekomst van afvalverwerking

  •   keer gelezen

Naarmate we steeds meer met slimme technologieën omgeven worden, vinden we handige oplossingen voor problemen die ons anders veel tijd, geld en milieuschade zouden kosten. 


In dit artikel nemen we slimme afvalbakken onder de loep, een intelligente oplossing voor overmatig straat- en huisvuil die in staat zijn om het afvalbeleid van bedrijven en gemeentes te optimaliseren. Maak kennis met de toekomst van afvalverwerking!

Hoe werkt een slimme afvalbak?
Een slimme afvalbak wordt doorgaans aangedreven door zonne-energie waarvan het vulniveau in real-time van kan worden afgelezen. Dit zorgt er niet alleen voor dat gemeentes en bedrijven direct weten wanneer een afvalbak geleegd moet worden, maar ook dat de effectieve capaciteit van een afvalbak maar liefst vijf tot acht keer vergroot wordt. Door middel van een verdichtingsmechanisme die op een volle batterij ongeveer 3 tot 4 weken functioneel blijft, wordt afval een stuk efficiënter opgeslagen, wat leidt tot enorme kostenbesparing en minder CO2-uitstoot. Een slimme afvalbak is altijd aangesloten met het mobiele netwerk, waardoor er op ieder moment van de dag afgelezen kan worden wat de status is van het afvalproces in een bepaalde omgeving. Wil je meer weten over de eigenschappen van slimme afvalbakken, bezoek dan eens https://www.mr-fill.com/nl/.

De voordelen van moderne afvalverwerking
De voordelen van afvalverwerking door middel van slimme afvalbakken kunnen enorme verschillen opleveren voor bedrijven en gemeentes. Denk bijvoorbeeld aan de verminderde frequentie van het legen van afvalbakken. Door middel van een monitorsysteem kan de hoeveelheid afval afgelezen worden, wat kan bijdragen aan een tijdige en effectieve ophaling. Tevens zorgt intelligente afvalverwerking ervoor dat publieke omgevingen schoner en leuker worden voor tijdbesteding. Kortom, door de verhoogde capaciteit van afvalbakken en een beter managementsysteem, zullen bedrijven en gemeentes op ten duur veel tijd en geld besparen op het afvalverwerkingsproces, en maken we ons straatbeeld een stuk aantrekkelijker!

Omgaan met ons afvalprobleem
Slimme afvalbakken zijn een stap in de goede richting om ons wereldwijde afvalprobleem een oplossing te bieden. Door middel van functionele afvalbakken kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat we zwerfafval kunnen tegengaan en het huishoudelijke afval beter recyclen. Hiermee verminderen we het leed aan onze milieu en omgeving. Afval op staat vergaat namelijk erg traag en is slecht voor natuur, dier en mens. Zwerfafval kan flinke schade verrichten aan de grondbodem en dieren die het eten kunnen er in verstrikt raken. Tevens kunnen kleine deeltjes plastic terecht komen in de menselijke voedselketen wanneer dit wordt opgegeten door bijvoorbeeld garnalen, mosselen en andere zeedieren. Wees daarom altijd bewust met jouw afval en probeer daar waar mogelijk te minimaliseren.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier