Tweede plaats voor Christiaan van Rees bij Woensdrechtse Wielerzomer

Sportt 211 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Christiaan van Rees uit Groot-Ammers werd zondag tweede tijdens de finale van de Woensdrechtse Wielerzomer.

De wielrenner van Jan van Arckel reed een goede wedstrijd en deed regelmatig mee voor de premies. Drie ronden voor tijd reed Thomas Engelhardt weg en bouwde een behoorlijke voorsprong op. Het peloton sprintte vanaf plaats twee en Christiaan won deze sprint.

Bij de junioren ontstond er tijdens de finale van de Woensdrechtse Wielerzomer twaalf ronden voor het einde een kopgroep van acht renners. Één ronde voor de finish wist Mart van Hoorn te ontsnappen en hij soleerde naar de overwinning. De overige zeven renners uit de kopgroep gingen de sprint aan voor het podium. Jens Bassa (Goudriaan) van Jan van Arckel werd 3e.

Jan van Arckel-renner Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) reed diezelfde dag het Metec Criterium in Tiel. Na een koude start in de mist reed Sem zich naar de kop van de wedstrijd. Uiteindelijk werd hij toch weer bijgehaald door het peloton en finishte hij op een zeventiende plek.

Districtskampioenschap
Zaterdag vond het districtskampioenschap plaats bij RWC Ahoy in Rotterdam. De Jan van Arckel-wielrenners Jost van de Streek (Ottoland), Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), Thom Verhoeks (Gorinchem), Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) stonden hier aan de start.

Vanaf de start werd er gelijk volle bak gekoerst. Jost probeerde te ontsnappen, maar werd  500 meter voor de finish teruggehaald. Het kwam aan op een eindsprint van het peloton waarbij Sem 11e, Thom 15e, Joris 20e, Thijs 21e en Jost 25e werd.

Nieuwelingen
Diezelfde dag stond ook de wielerwedstrijd GP BOVERHOFF Sloopwerken op de agenda. Van wielerclub Jan van Arckel werd bij de nieuwelingen Rick 11e en Tim 33e. Bij de junioren had Christiaan materiaalpech.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 gisteren
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23