• Raymond Noordermeer en Peter-Jan van Steenberger.
• Raymond Noordermeer en Peter-Jan van Steenberger. Foto: Lisanne van der Vlist

Zuivelfabriek De Graafstroom hoofdsponsor van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk

Algemeen 526 keer gelezen

BLESKENSGRAAF/KINDERDIJK • Zuivelfabriek De Graafstroom wordt de komende vijf jaar hoofdsponsor van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Afgelopen week vond de ondertekening van het nieuwe sponsorcontract plaats.

Zuivelfabriek De Graafstroom en Werelderfgoed Kinderdijk delen de passie voor de polder en authenticiteit. “Vanuit onze duurzaamheidsgedachte vinden wij het belangrijk dat het unieke karakter van het landschap behouden blijft. Daarom zijn wij opnieuw sponsor van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Vanuit onze gedeelde lokale wortels steunen wij Unesco Werelderfgoed Kinderdijk recht vanuit het Groene Hart!”, zegt directeur Raymond Noordermeer van Zuivelfabriek De Graafstroom. Hij ondertekende samen met Peter-Jan van Steenberger, directeur Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, de overeenkomst.

In het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf staat sinds 1908 Zuivelfabriek De Graafstroom. Hier worden kazen met veel zorg, passie en liefde bereid met de melk van koeien uit het Groene Hart en omstreken. In het Groene Hart vormen de molens, samen met de koeien in de weilanden een onmisbaar onderdeel van het unieke landschap.

In het veenweidelandschap is de waterhuishouding nog even actueel als voorheen. De waterhuishouding speelt namelijk ook een belangrijke rol in het tegengaan van bodemdaling. Zuivelfabriek De Graafstroom is één van de initiatiefnemers van het Groene Cirkel-project ‘Kaas en bodemdaling’ dat met peilgestuurde waterdrainage bodemdaling in het Groene Hart probeert tegen te gaan. Het duurzaam beheer en behoud van de polder is dus een thema wat Unesco Werelderfgoed Kinderdijk en Zuivelfabriek De Graafstroom onlosmakelijk verbindt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden