• Het is niet de eerste keer dat Harry de Muinck iets repareert.
• Het is niet de eerste keer dat Harry de Muinck iets repareert. Foto: Aangeleverd

Repair Café gaat van start in de kringloopwinkel van Ameide

Algemeen 551 keer gelezen

AMEIDE • Onder de vlag van Ameide Duurzaam gaat op dinsdag 5 oktober het Repair Café in Ameide starten. De kringloopwinkel aan de Aaksterveld 2 heeft hiervoor ruimte ter beschikking gesteld.

Mensen uit Ameide en omstreken kunnen elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur kleine reparaties laten uitvoeren. Grote en ingewikkelde apparaten komen niet in aanmerking. Dus geen wasmachines en computers en dergelijke. Het team, Harry de Muinck en Wim den Hartog, komt voor herstelwerkzaamheden niet bij mensen thuis. De heren laten trouwens weten dat ze nog meer handige klussers gebruiken kunnen. De reparaties zijn gratis, maar er staat wel een potje op tafel en iedereen mag daar iets in doen voor de bestrijding van de kosten.

De gedachte achter het Repair Café is dat het jammer is als goede spullen met een klein mankement weggegooid worden. De aanschaf van nieuwe apparaten heeft een grote ecologische impact: het kost materialen en energie. Ameide Duurzaam is blij dat dit Repair Café van start kan gaan.

Contactpersoon: Harry de Muinck: HMuinck1952@kpnmail.nl of 06-12959430.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden