Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Op dit moment geen ruimte voor cultuurbeleid in gemeente Molenlanden

Algemeen 429 keer gelezen

MOLENLANDEN • Op dit moment is er in de gemeente Molenlanden geen ruimte voor het opstellen dan wel uitvoeren van cultuurbeleid, met uitzondering van cultuureducatie.

Dat stelt het gemeentebestuur van Molenlanden in reactie op vragen die gesteld zijn door de fractie van de VVD.

Sinds het begin van deze raadsperiode staat op de lange termijnagenda dat er een nieuw cultuurbeleid moet komen voor de gemeente Molenlanden. “We naderen nu het einde van deze raadsperiode. Er is nog geen datum ingepland waarop dit beleid behandeld gaat worden in de raad”, realiseerde VVD-raadslid Bert Snoek zich. “VVD Molenlanden ziet cultuur als een manier waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Veel behoefte
De partij denkt dat hier in de nadagen van de coronaperiode, maar zeker ook daarna veel behoefte aan is. De liberalen willen het beleid op dit onderwerp nog deze raadsperiode vaststellen zodat de uitvoering kan worden opgepakt en ingevuld.

Het gemeentebestuur remt die verwachtingen af door de mededeling dat er binnen de huidige formatie geen ruimte is voor het opstellen dan wel uitvoeren van cultuurbeleid, met uitzondering van cultuureducatie. De samenwerking met MC Forte die zich verplicht tot een inspanningsverplichting gericht op cultuureducatie draagt zorg voor de coördinatie en aansturing van de cultuurcoaches binnen de gemeente Molenlanden.

In de begroting voor 2022 is voor het opstellen van een cultuurbeleid een bedrag van 25.000 euro opgenomen. De gemeenteraad van Molenlanden bepaalt waar dat geld precies aan wordt uitgegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden