Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Collecte voor Nierstichting onder meer in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 166 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • In de week van 19 tot en met 25 september collecteren duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting om zoveel mogelijk geld op te halen voor een toekomst waarin nierziekten te genezen zijn. Ook in Nieuw-Lekkerland gaan collectanten de straat op.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen, sporten, logeren. Hoewel je het vaak niet aan ze ziet, zijn dit soort normale activiteiten ongelooflijk zwaar voor jonge nierpatiënten. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Daarom zijn ze voor ons jonge helden. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.”

“Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukken Huig den Besten en Nathalie de Bie, Nierstichting collectecoördinatoren in Nieuw-Lekkerland. “Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.”

Meehelpen kan door te geven aan de collectant of te doneren via www.nierstichting.nl. Steeds minder mensen hebben contant geld in huis en steeds meer mensen betalen digitaal. Met de QR-code is digitaal doneren veilig en makkelijk. Als mensen de QR-code met hun mobiele telefoon scannen dan kunnen ze veilig, contactloos en anoniem een donatie doen, gewoon via iDeal.

Meer informatie: https://nierstichting.nl/help-mee/collecteren/manieren-om-veilig-te-collecteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 1 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 2 uur geleden
• Dirk IV-loop 2024.
Jochem Wiersma (Sliedrecht) en Sacha Ruf (Papendrecht) winnen Dirk IV-loop met korte video's 3 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden