Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Hoe maak ik mijn huis slimmer?

Algemeen 729 keer gelezen

We zien het tegenwoordig steeds vaker. Mensen die voorzichtig de eerste stapjes neemt om van hun woning een zogeheten smart home te maken. Vaak begint men met een simpel setje slimme verlichting, om vervolgens langzaam uit te breiden en uiteindelijk een complete smart home te realiseren. 

Wil jij ook graag van jouw woning een slimmer huis maken? Dan is het goed om je vooraf goed te verdiepen in de smart home apparaten die er zijn. Ook kan het slim zijn om een paar voorbereidingen te treffen. Zo kun je jouw huis steeds slimmer maken door nieuwe smart home apparaten, zoals Domotica producten, toe te voegen.

Kies een smart home platform
Vaak beginnen mensen zomaar met het kopen van allerlei smart home producten en komen ze er later pas achter dat deze helemaal niet te koppelen zijn. Dat is natuurlijk zonde. Het is dan ook slim om al vanaf het begin de juiste keuzes te maken bij het maken van jouw smart home. De eerste stap is het kiezen van een smart home platform waarmee je straks alles kunt koppelen. Producten kun je met elkaar koppelen wanneer ze hetzelfde protocol ondersteunen, dit is de ‘taal’ van de smart home producten. Spreken ze dezelfde taal, kun je ze dus met elkaar koppelen. Door middel van een smart home platform, ook wel hub, kun je alle smart apparaten met elkaar verbinden op een centrale plek. Heb je een smart home platform gekozen, dan kun je vervolgens smart home producten aanschaffen die hetzelfde protocol hebben.

Begin met simpele smart home producten in één ruimte
Heb je een smart home platform in huis gehaald? Dan kun je nu beginnen met het aanschaffen van smart home producten! Hierbij is het raadzaam om eerst te beginnen met wat simpele smart home producten, oftewel producten die eenvoudig te installeren en koppelen zijn. Een voorbeeld van een simpel product is een slimme stekker. Deze steek je simpelweg in je reguliere stopcontact, waarna je hem kunt koppelen met je smart home platform. Is dit goed gegaan en heb je je goed verdiept in andere producten? Dan kun je langzaam je eerste smart home kamer gaan creëren. Neem bijvoorbeeld je woonkamer. Je kunt een smart speaker kopen, waarmee je later slimme verlichting kunt aan- en uitzetten met spraakbediening.

Breid je smart home langzaam uit
Heb je een slimme woonkamer gecreëerd die je een goed gevoel geeft? Dan is het tijd om verder te gaan met het slimmer maken van je woning. Na het slimmer maken van je woonkamer heb je al een goed beeld gekregen van de mogelijkheden en kun je dus langzaam verdergaan met de rest van je woning. Ga op zoek naar smart home producten die gekoppeld kunnen worden aan je smart home systeem. Heb je een werkkamer? Dan wil je deze vast en zeker ook graag van smart home producten voorzien. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Somfy.be voor alle mogelijkheden. Met de juiste producten maak je jouw huis eenvoudig stukken slimmer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23
Afbeelding
Actie met tompoucen van Symphonia uit Hoogblokland Nieuws 17 apr, 20:34
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:07

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden