Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Geweldige voordelen van een huisdier

Algemeen 196 keer gelezen

Honden hebben een geweldig reukvermogen. In feite is het deel van hun hersenen dat geur analyseert ongeveer 40 keer groter dan dat van mensen. En hoewel mensen al honderden jaren met honden en hun scherpe reukvermogen werken, worden honden pas de laatste jaren gebruikt om mensen te controleren die lijden aan gezondheidsproblemen zoals epileptische aanvallen. 

Van mensen die lijden aan epilepsie, toevallen en andere gezondheidsproblemen is bekend dat ze een geur weglaten die verschilt van een normale gezonde menselijke geur. Door de krachtige neus van een hond te gebruiken, wordt een persoon die tekenen begint te vertonen dat hij een aanval ontwikkelt, gewaarschuwd door zijn speciaal getrainde hond met specifiek geblaf of beweging, waardoor de persoon zich veilig kan voorbereiden op de aanval of anderen waarschuwen.

Ze bieden onvoorwaardelijke liefde
Als je een huisdier hebt, begrijp je het geluk dat gepaard gaat met het begroeten van je hond aan het einde van een lange dag. Kattenbezitters weten hoe geweldig het voelt om hun kattenvrienden in hun schoot te zien springen, zich in een bal op te rollen en te spinnen. De band tussen mens en dier is iets dat alle eigenaren van gezelschapsdieren hebben ervaren, en het is moeilijk uit te leggen aan iemand die nog nooit huisdieren heeft gehad. Het beste is dat jouw huisdier er voor je zal zijn op zowel de dagen dat je jouw toegewezen cursussen haalt als de dagen waarop je wenste dat je beter had gepresteerd.

Huisdieren maken het leven beter
Kinderen die zijn opgevoed met huisdieren hebben veel voordelen. Het ontwikkelen van positieve gevoelens over huisdieren kan bijdragen aan het zelfrespect en zelfvertrouwen van een kind. Positieve relaties met huisdieren kunnen helpen bij het ontwikkelen van vertrouwensrelaties met anderen. Een goede relatie met een huisdier kan ook helpen bij het ontwikkelen van non-verbale communicatie, mededogen en empathie. De voordelen van het bezitten van een huisdier zijn schijnbaar oneindig.

Huisdieren zijn geweldige knuffelmaatjes en warmtedekens op koude winternachten, en ze zijn speelse metgezellen in de lente en zomer. Hoewel eigenaren van gezelschapsdieren het er misschien nooit over eens zullen zijn welk dier de beste metgezel is, kunnen ze het er allemaal over eens zijn dat het bezit van een huisdier het leven beter maakt. Als je een hond als huisdier hebt, is het tevens belangrijk dat je harige vriend goed hondenvoer ontvangt. Ben je op zoek naar optimale hondenvoer, dan is hondenvoer eend wellicht iets voor jouw!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden