Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>Op de foto de heren Wagner, Boender en Akerboom (v.l.n.r.).</p>

Op de foto de heren Wagner, Boender en Akerboom (v.l.n.r.).

(Foto: )

Nieuwe eigenaar voor voormalig gemeentehuis Streefkerk

  •   keer gelezen

STREEFKERK • Het voormalige gemeentehuis in Streefkerk, dat al jaren leeg staat, krijgt een nieuwe eigenaar. Dat meldt het college aan de gemeenteraad.


Daarmee is een doorbraak bereikt. Het karakteristieke pand in het centrum van Streefkerk verloederde en er ontstonden daardoor gevaarlijke situatie. Diverse initiatieven om daar verandering in te brengen, leden schipbreuk. ‘Een impasse leek geboren’, stellen burgemeester en wethouders. ‘Met de nadruk op leek.’

De huidige eigenaar van het pand heeft namelijk besloten het te verkopen. Het college kan de raad nog niet meedelen wie de koper is, omdat deze eerst wil dat de verkoopakte ondertekend is bij de notaris. ‘Er is, zowel op ambtelijk als op bestuurlijk niveau, goed contact met de nieuwe eigenaar.’

Zijn insteek is om het pand te herontwikkelen,’passend binnen de strekking van het bestaande bestemmingsplan’, zoals het college het omschrijft.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier