Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Vertraging sloop en ontwikkeling locatie Sportzaal Neerpolder in Giessenburg

Algemeen 1.342 keer gelezen

GIESSENBURG • Waar het Molenlandse gemeentebestuur aanstuurde op versnelling van de woningbouw en verdere ontwikkeling van de locatie Sportzaal Neerpolder in Giessenburg, blijkt dat nu toch niet haalbaar. Sloop zal waarschijnlijk pas in het tweede kwartaal van volgend jaar plaatsvinden.

Directe aanleiding daarvoor is het veldonderzoek voor de Wet natuurbescherming. Daaruit bleek dat het terrein een aanvliegroute voor vleermuizen en een zomerverblijfplaats voor de dwergvleermuis is. Dit zorgt er mede voor dat er na de zomer een ontheffingsprocedure van vijf maanden moet worden doorlopen. 

‘De ontwikkeling (en de sloop van Sportzaal Neerpolder) loopt door de natuurbeschermingswetgeving opnieuw vertraging op’, zo melden burgemeester en wethouders in een schrijven aan de gemeenteraad.

Ontwerp
Het bestuur van speeltuinvereniging Kindervreugd heeft inmiddels samen met een plaatselijke architect en een plaatselijke aannemer een sober ontwerp voor een nieuw verenigingsgebouw opgesteld.

Het college vindt het een logische keuze om dit gebouw te integreren met de renovatie/nieuwbouw van het naastgelegen onderkomen van christelijke basisschool De Hoeksteen, een project dat gepland staat voor het tijdvak 2025-2028. 

Koppeling
Afhankelijk van wanneer de aanpak van De Hoeksteen gepland gaat worden, komt er een nieuwe planning voor de bouw van de geplande zeventien woningen. De koppeling van Sportzaal Neerpolder en De Hoeksteen zorgt er voor dat de lopenbestemmingsplanprocedure voor de locatie van de Giessenburgse sportzaal uitgesteld wordt. ‘In het tweede kwartaal van 2022 kan de leegstaande sportzaal worden gesloopt.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden