Afbeelding
Foto: Stockfoto

Omwonenden Oud-Alblas Zuid schrijven protestbrief aan gemeente en provincie

Algemeen 942 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Om te protesteren tegen de nieuwbouwplannen aan de zuidrand van Oud-Alblas schreven omwonenden deze week een protestbrief aan het gemeentebestuur en de provincie Zuid-Holland. 

Daarin pleiten zij ervoor om vast te houden aan de provinciale richtlijn: ‘bouwen in de kernen’. ‘Houd het Groene Hart groen! Wij zijn het dan ook van harte eens met de provincie dat in de kernen naar mogelijkheden gezocht moet worden.’ 

Daarnaast zetten ze vraagtekens bij het uitgangspunt van wethouder Bikker dat de situatie op de woningmarkt onhoudbaar is. ‘Die bewering piept en kraakt.’ Zij stellen dat er een update nodig is van de daadwerkelijke woningbehoefte. 

‘Mede door het coronatijdperk zijn de omstandigheden zodanig ingrijpend veranderd dat een nieuw onderzoek naar woningbehoefte in de gemeente Molenlanden noodzakelijk is. Tevens willen we nogmaals benadrukken dat er gedurende het coronatijdperk tot op heden geen zorgvuldige bewonersparticipatie heeft kunnen plaatsvinden.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 33 minuten geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt net naast de gemeentegrens met Sliedrecht.
Grondeigenaren van zoeklocatie L2 bij Molenaarsgraaf positief over windturbines Nieuws 46 minuten geleden
• Peursum 1 Futsal.
Van Ekeren Hypotheken & Verzekeringen voorziet Peursum 1 futsal van nieuwe polo's Zakelijk 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden