Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>&bull; Ilse Eckhart verricht namens het Prins Bernhard Cultuurfonds de openingshandeling, door het lint door te knippen.</p>

• Ilse Eckhart verricht namens het Prins Bernhard Cultuurfonds de openingshandeling, door het lint door te knippen.

(Foto: aangeleverd)

Vogeltheater nieuwe aanwinst voor Werelderfgoed Kinderdijk

  •   keer gelezen

KINDERDIJK • Stichting Werelderfgoed Kinderdijk opende vrijdag officieel het nieuwe Vogeltheater.


In het Vogeltheater worden 22 hoofdrolspelers uit de Kinderdijkse vogelwereld aan de bezoeker voorgesteld. Sommige zeldzaam, andere alledaags. 

“Je maakt kennis met de kennis met de vogels via onder meer foto’s en gedetailleerde tekeningen van Elwin van der Kolk”, vertelt projectleider Debby Davidse. “En tevens is de zang van de vogels hier te beluisteren. Hiermee doe je voldoende bagage op om tijdens een bezoek ook de vogels te spotten.”  

Purperreigers
“Door de grote raampartijen van het Vogeltheater kijk je uit op de highway voor purperreigers. Ze vliegen heen en weer tussen de polders en boezems.”

Het Vogeltheater is ontwikkeld door Vogelbescherming Nederland en UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk en mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Toegangspoort
De nieuwe bezoeklocatie is de toegangspoort voor de ontdekking van de natuur van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Kinderdijk is meer dan alleen negentien molens. De rietkragen zijn een schuilplaats voor meerdere bijzondere en bedreigde vogelsoorten, waaronder de purperreiger. 

De Kinderdijkse boezems en de aangrenzende polders Blokweer en Nieuw-Lekkerland zijn een Natura 2000-gebied, een Europees netwerk voor beschermde natuur. 

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier