Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Schoolkinderen uit Hoornaar maken insectenhotels

Algemeen 374 keer gelezen

HOORNAAR • Leerlingen uit groep 4 van OBS Klim-op en groep 7 van CBS Samen op weg hebben maandag 12 juli twee insectenhotels ingericht in de Ecotuin Lutjeswaard te Hoornaar.

Eerder op de dag kregen de leerlingen een gastles over natuur en biodiversiteit van Esther Dijkstra van Prachtlint. Na de theorie werd de les met veel enthousiasme in praktijk gebracht. Hierbij vulden de leerlingen insectenhotels met zelf meegebrachte spullen zoals riet, lege blikjes, oude dakpannen en houtblokken.

De Ecotuin Lutjeswaard in Hoornaar is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Dorpsraad Bruisend Hoornaar, Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en de gemeente Molenlanden. De tuin ligt aan het Oranjepad in Hoornaar en is openbaar toegankelijk. Met de ecotuin wordt de biodiversiteit verbeterd en inwoners kunnen er ook doorheen wandelen om van de tuin te genieten.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden