• Burgemeester Theo Segers en zijn vrouw Anneke in Groot-Ammers, tijdens hun wandeling vorig jaar.
• Burgemeester Theo Segers en zijn vrouw Anneke in Groot-Ammers, tijdens hun wandeling vorig jaar. Foto: Anne Marie Hoekstra

Burgemeester Molenlanden en zijn vrouw gaan weer wandelen

Algemeen 2.841 keer gelezen

MOLENLANDEN • Burgemeester Theo Segers en zijn vrouw Anneke gaan net als vorige zomer weer op pad door de gemeente Molenlanden. Verschil met vorig jaar is dat ze deze keer ook de fiets pakken.

In de zomer van 2020 maakte het burgemeestersechtpaar al wandelend kennis met hun nieuwe gemeente. Tijdens de hittegolf legden ze in vijftien dagen ongeveer 170 kilometer af en spraken per dag soms zo’n tweehonderd mensen. 

Vijftig adressen
Ondanks het volle programma van vorig jaar hebben ze toen nog niet alle adressen bezocht van particulieren, bedrijven en organisaties die zich voor een kennismaking hadden aangemeld. “Er waren nog vijftig adressen over”, aldus Segers. “Die willen we dit jaar bezoeken. Het wordt een fiets-wandeltocht, onder de naam ‘Tour de Molenlanden’.”

Rennersclub
Segers en zijn vrouw gaan elf dagen op pad, verdeeld over vier etappes: 16 en 17 juli, 19 tot en met 24 juli, 30 en 31 juli en 6 en 7 augustus. Op het eerste stuk, vanaf hun huis aan de Slingelandseweg in Giessenburg, wordt het echtpaar op 16 juli vergezeld door een groep fietsers van rennersclub Jan van Arckel. Tot aan Hoogblokland zal de groep het echtpaar vergezellen.

Ontbijten
In het programma is ruimte gelaten voor spontane ontmoetingen onderweg. Afspraken zijn gemaakt met onder andere kunstenaars, mantelzorgers, musea, een uitgeverij en een drukkerij en ook een speeltuinvereniging. “Er is ook een jongen van negen jaar uit Nieuw-Lekkerland die me graag wil spreken”, aldus Segers. “Hem ontmoeten we op vrijdag 6 augustus. We gaan vaak ontbijten bij mensen, ook lunchen en avondeten. Slapen doen we dit jaar in ons eigen bed.”

Gevoel
Terugblikkend op vorig jaar zegt hij: “Het is mijn gemeente geworden. Ik heb gevoel gekregen bij het gebied. Als het tijdens vergaderingen bijvoorbeeld over bouwplannen gaat, weet ik meteen waar het is. Omdat ik niet alles kan onthouden, maar ik veel foto’s en aantekeningen.”

Dorpen
Segers en zijn vrouw zullen de volgende dorpen aandoen: Hoogblokland, Arkel, Hoornaar, Noordeloos, Goudriaan, Groot-Ammers, Streefkerk (16, 17, 19 juli), Schelluinen, Giessenburg, Wijngaarden, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas, Streefkerk, Ottoland, Nieuwpoort, Arkel (21-24 juli), Hoornaar, Giessenburg, Bleskensgraaf, Groot-Ammers (30, 31 juli) en Nieuw-Lekkerland, Giessenburg, Molenaarsgraaf (6, 7 augustus).

Verslag
De burgemeester doet verslag van zijn ervaringen via social media (Instagram: tcsegers, Facebook: Theo Segers en Twitter: /tcsegers). Ook is informatie te vinden op: www.molenlanden.nl/burgemeesteroppad

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden