• Marco Krauwinkel verzorgt samen met andere docenten lessen voor beginners en gevorderden.
• Marco Krauwinkel verzorgt samen met andere docenten lessen voor beginners en gevorderden. Foto: Anne Marie Hoekstra

Fine Art Academy (her)opent deuren in Molenaarsgraaf

Algemeen 1.725 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • Sinds maart is er in Molenaarsgraaf een atelier, galerie en schildersschool gevestigd: de Fine Art Academy. Als gevolg van corona moest kunstschilder en eigenaar Marco Krauwinkel de deuren een tijdje sluiten, maar inmiddels kunnen mensen er weer terecht.

De Fine Art Academy is gevestigd in een voormalige stal. Docenten geven er les aan beginners en professionals, in de hedendaags realistische stijl. Elke woensdag is er een inloopatelier, van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. “Vaak nemen mensen een foto mee”, vertelt Krauwinkel. “Op donderdagavonden gaan we vijftien weken lang portretschilderen. Deelnemers aan deze lessen moeten al wel met een penseel kunnen omgaan. Ik bied ook basis portrettekenen aan, op maandagavond, drie uur. Dat doe ik via de klassieke methode van Charles Bargue.”

Stillevens
In oktober verzorgt Jos van Riswick een demo stillevens schilderen. “Deelnemers kunnen kijken, vragen stellen en luisteren. Ik neem het ook op, dan kunnen deelnemers het terugkijken. Verder gaan we workshops geven in landschappen schilderen. Ik ga ook buiten lessen geven; het kan toch niet mooier dan buiten in de polder?”

Alle docenten die aan de Fine Art Academy lessen verzorgen, genieten internationale waardering en horen bij de top op het gebied van het hedendaags realisme. Deelnemers komen uit alle delen van het land. Elke zaterdag kunnen mensen van 10.00 tot 16.00 uur komen kijken in de galerie. Verder verzorgt de academie vijfdaagse masterclasses.

Kunst te koop
De Fine Art Academy is gevestigd op het adres Graafdijk-West 4. In de galerie zijn landschappen te koop en giclees. Glicees zijn zeer hoogwaardige foto’s van Krauwinkels werk in gelimiteerde uitgaven, inclusief certificaat. Er is kunst te koop vanaf 250 euro, inclusief lijst.

Website
Voor meer informatie: www.fineartacademy.nl. Op de website zijn onder andere alle docenten en data van alle lessen te vinden.

Interview
Binnenkort publiceren Het Kontakt en Klaroen een groot interview met Krauwinkel, die op latere leeftijd besloot zich te gaan toeleggen op het schilderen.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden