• Veteranenspelden.
• Veteranenspelden.

Veteranen in gemeente Vijfheerenlanden krijgen de Blauwe Hap thuisbezorgd

Algemeen 368 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Tijdens de Nationale Veteranendag op zaterdag 26 juni krijgen maar liefst 120 veteranen in de gemeente Vijfheerenlanden de Blauwe Hap thuisbezorgd.

Het bezorgen van de maaltijd is een alternatief voor de lokale Veteranendag in Vijfheerenlanden, die voor het tweede jaar op rij niet kan doorgaan.

Met het thuisbezorgen van de Blauwe Hap wil de gemeente de veteranen bedanken en waardering tonen voor hun inzet nu en/ of in het verleden. 

“Deze inwoners hebben hun eigen leven, gezin en veiligheid weggecijferd om zich in te zetten voor een betere wereld. Daarvoor kun je alleen maar het grootste respect hebben”, aldus burgemeester Fröhlich. 

Alle veteranen in de gemeente Vijfheerenlanden hebben een brief ontvangen waarin zij zich konden aanmelden. Maar liefst 120 veteranen hebben hierop gereageerd.

Toch een beetje samen
De Blauwe Hap, een Indische rijsttafel bereid door Joep Hooijmaijers, is al jaren een succes tijdens de lokale Veteranendag. Omdat de veteranen dit jaar dus niet naar de Blauwe Hap kunnen komen, komt de Blauwe Hap naar de veteranen! Samen met hun partner of andere genodigden kunnen zij dan thuis genieten van deze maaltijd.

Burgemeester Fröhlich: “Ondanks dat we niet bij elkaar kunnen zijn, eten we hierdoor (weliswaar op afstand) toch een beetje samen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden