Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>• Beeld van het zware verkeer op het smalle Sluis in Groot-Ammers.</p>

• Beeld van het zware verkeer op het smalle Sluis in Groot-Ammers.

(Foto: Rick den Besten)

Uitvoering vrachtwagenverbod in Groot-Ammers pas na zomervakantie

  •   keer gelezen

GROOT-AMMERS • De uitvoering van het vrachtwagenverbod tussen de Bergstoep en de Kerkstraat in Groot-Ammers vindt pas na de zomervakantie plaats. 


Dat meldde wethouder Johan Quik dinsdagavond aan de gemeenteraad, naar aanleiding van vragen van raadslid Wilma de Moel (Doe Mee! Molenlanden). In oktober vorig jaar besloot de raad het verbod in te stellen.

Quik gaf aan dat de afgelopen maanden de nodige voorbereidingen zijn getroffen. “Zo hebben we het extern juridisch laten toetsen en ons voorstel vervolgens voor een reactie naar politie en Waterschap Rivierenland gestuurd. Hun reacties zijn verwerkt.”

Mandaat
Het wachten is nu op het mandaat van het waterschap om het verkeersbesluit te mogen nemen, omdat een groot deel van het traject op de weg van dit bestuursorgaan ligt.

“We verwachten daarom op 1 september in het college het besluit te kunnen nemen om het vrachtwagenverbod te implementeren. Afhankelijk van bezwaren die ingediend worden, kan het verbod daarna ingesteld worden.”

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier