Afbeelding

Subsidie Molenlanden voor initiatieven recreatie, toerisme, cultuur en landschap

Algemeen 561 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden wil inwoners en ondernemers helpen om initiatieven op het gebied van recreatie, toerisme, cultuur en landschap te realiseren. Geïnteresseerden kunnen hiervoor gebruik maken van de subsidie Recreatie, Toerisme, Cultuur en Landschap.

Wethouder Arco Bikker: “Als gemeente zijn we trots op ons prachtige gebied. We willen er daarom voor zorgen dat ons unieke polderlandschap behouden blijft en verder wordt ontwikkeld. Maar ook dat de verhalen over de unieke kenmerken van onze streek worden verteld. Begin van dit jaar hebben we al diverse mooie initiatieven ondersteund. Waaronder de promotie van suppen in Molenlanden en een initiatief van de Ondernemersvereniging Nieuwpoort-Langerak voor welkomstbanieren in Nieuwpoort. Dus we nodigen inwoners en ondernemers graag uit om ook andere ideeën aan ons voor te leggen.”

Criteria
Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de ideeën aan een aantal criteria voldoen. Het project moet bijvoorbeeld bijdragen aan de ontwikkeling van recreatie, toerisme, cultuur en landschap in de gemeente en/of regio. Verder vindt de gemeente het van belang dat er goede nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan en dat het project zelfstandig verder kan na de subsidie.

Subsidie aanvragen
De subsidie kan op 2 momenten in het jaar worden aangevraagd: vóór 1 april of vóór 1 september. Er kan maximaal 7500 euro worden aangevraagd bij het subsidiefonds waarbij wordt gezorgd voor 50% cofinanciering.

Meer informatie
Aanvragen kunnen ingediend worden vóór 1 september 2021. Meer informatie en het aanvraagformulier is te vinden op: www.molenlanden.nl/recreatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 4 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 4 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden