• Jelmer den Hartog (rechts) van de werkgroep R&T overhandigt de magazine aan wethouder Arco Bikker.
• Jelmer den Hartog (rechts) van de werkgroep R&T overhandigt de magazine aan wethouder Arco Bikker. Foto: Aangeleverd

Uitreiking ‘Bezoek Gerrit Magazine’ tijdens de midzomer netwerkavond van Den Hâneker

Algemeen 673 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Op maandagavond 21 juni opende de werkgroep Recreatie & Toerisme van Den Hâneker het toeristisch seizoen met onder andere de overhandiging van het Bezoek Gerrit Magazine aan wethouder Arco Bikker van Molenlanden.

Binnen Den Hâneker is er een collectief van meer dan 100 ondernemers dat zich bezighoudt met recreatie en toerisme in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Vanwege alle coronaperikelen heeft de traditionele startavond dit jaar later plaatsgevonden dan gebruikelijk.

Er was tijdens de avond een hoofdrol weggelegd voor de overhandiging van de nieuwe uitgave van het ‘Bezoek Gerrit Magazine’ door de kersverse voorzitter van de werkgroep Jelmer den Hartog aan wethouder Arco Bikker van de gemeente Molenlanden.

Digitaal platform
Bezoek Gerrit is een regionaal, interactief en digitaal platform waar het totale aanbod voor recreatie en toerisme gevonden en geboekt kan worden, via diverse functionaliteiten. De diverse QR codes in het magazine leiden de toerist rechtstreeks naar de betreffende pagina op het platform, waar boeken van een activiteit of overnachting mogelijk is.

Lovende woorden
Wethouder Bikker sprak lovende woorden over het nieuwe platform: “Het initiatief versterkt de samenwerking tussen de ondernemers en nodigt bezoekers uit langer in de regio te blijven. Met als gevolg een impuls voor de werkgelegenheid, hogere bestedingen per bezoeker en opbrengsten voor de Subsidie Recreatie, Toerisme, Cultuur en Landschapsontwikkeling (Lokaal Fonds, middels het terugvloeien van de toeristenbelasting). Den Hâneker draagt met dit project bij aan het bevorderen van toerisme, het financiële draagvlak van de inwoners en de waardering voor de bijzondere en gevarieerde natuur.”

Daarnaast is Gert Baars, eigenaar Ponthoeve Vianen in het zonnetje gezet voor meer dan 10 jaar vrijwilligerswerk voor Den Hâneker en gaf Michael van Hoorne een inspirerende presentatie over de bouw van Vakantiepark Molenwaard en konden de aanwezigen het eindresultaat bewonderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden