• V.l.n.r. Koen Ditewig Projectleider NKM, Pieter Migchels, projectleider DELTA Fiber Netwerk, Huib Zevenhuizen, wethouder Gemeente Vijfheerenlanden, Piet Grootenboer, directeur DELTA Fiber Netwerk, Maartje Wisse, gastvrouw en gebruiker van het glasvezelnetwerk, Martin Streefkerk, Gemeente Vijfheerenlanden, Vivian Stemerdink, ambassadeur en Jacques Bloemendal, ambassadeur.
• V.l.n.r. Koen Ditewig Projectleider NKM, Pieter Migchels, projectleider DELTA Fiber Netwerk, Huib Zevenhuizen, wethouder Gemeente Vijfheerenlanden, Piet Grootenboer, directeur DELTA Fiber Netwerk, Maartje Wisse, gastvrouw en gebruiker van het glasvezelnetwerk, Martin Streefkerk, Gemeente Vijfheerenlanden, Vivian Stemerdink, ambassadeur en Jacques Bloemendal, ambassadeur. Foto: Aangeleverd

Aanleg van glasvezelnetwerk in Vijfheerenlanden nagenoeg afgerond

Algemeen 935 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Delta Fiber Netwerk heeft de aanleg van het glasvezelnetwerk in Vijfheerenlanden nagenoeg afgerond. Er zijn ruim 5.000 woningen aangesloten. 

Op 18 juli 2019 ging de eerste schop de grond in. Na bijna twee jaar en ruim 450 kilometer graven is mede dankzij de inzet van de gemeente, lokale verkopers en ambassadeurs de aanleg van het glasvezelnetwerk in vrijwel alle buitengebieden afgerond en daar zijn binnenkort alle adressen met een abonnement op glasvezel aangesloten. Op enkele plaatsen in de gemeente Vijfheerenlanden moet glasvezel nog aangebracht worden, zoals aan de Lekdijk tussen Sluis en het dorp Ameide.

Wethouder Huib Zevenhuizen van de gemeente Vijfheerenlanden is zeer tevreden dat het glasvezelnetwerk nu nagenoeg gerealiseerd is en dat de gemeente met dit netwerk klaar is voor de toekomst. “Een goede verbinding is inmiddels een eerste levensbehoefte voor mensen die vanuit huis werken of een eigen bedrijf runnen. Maar ook voor gezinnen die met z’n allen tegelijk het internet gebruiken of kinderen die thuis lessen volgen.”

Een mooie uitdaging
“Delta Fiber Netwerk legt glasvezel aan in vele dorpskernen en buitengebieden,” aldus Piet Grootenboer, directeur Delta Fiber Netwerk.

“Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken en zijn er een aantal bijzondere omstandigheden, die we moeten overwinnen om alle delen van dat gebied te kunnen voorzien van een glasvezelnetwerk. Vijfheerenlanden was technisch gezien voor ons een hele mooie uitdaging met uiteenlopende afhankelijkheden, maar we zijn trots op het verloop en resultaat. Het is een uitdagend traject geweest, maar de inwoners van Vijfheerenlanden kunnen nu echt genieten van een snel en stabiel netwerk”, aldus Piet.

Goede samenwerking
Pieter Migchels, projectmanager Bouw van Delta Fiber Netwerk, spreekt zijn dank uit naar alle betrokkenen en onderstreept het belang van een goede samenwerking: “De aanleg in het buitengebied is een hele uitdaging geweest. Het is uitgestrekt gebied met grote afstanden tussen de woningen. Dankzij de inzet van een groot aantal ambassadeurs en lokale verkopers en een goede samenwerking tussen gemeente, de aannemer NKM Network Services en Delta Fiber Netwerk kunnen we dit project na bijna 2 jaar opleveren”, aldus een tevreden projectmanager.

Ook ambassadeur Vivian Stemerdink blikt terug op een mooi, maar ook bewogen project. 

“Het was bijzonder plezierig samenwerken met de ambassadeurs, de gemeente en Delta Fiber Netwerk. Tot ons grote verdriet hebben we tijdens het project afscheid moeten nemen van Kees Wisse. Hij was een van de meest enthousiaste ambassadeurs van dit project, een echte aanjager. Maar hij is helaas vrij onverwacht overleden. Voor mij zal het glasvezelnetwerk in Vijfheerenlanden altijd met Kees verbonden blijven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden