Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Duurzaamheidsprijs in Molenlanden gaat van start

Algemeen 191 keer gelezen

MOLENLANDEN • Onder meer jongeren, verenigingen en bedrijven maken binnenkort kans op de Molenlandse Duurzaamheidsprijs.

Ze kunnen daarvoor duurzame ideeën en voorstellen indienen bij de gemeente. De actie gaat 21 juni van start, zo lichtte wethouder Teunis Jacob Slob dinsdag tijdens het persgesprek toe. “Aan de prijs zit een bescheiden geldbedrag verbonden, verdeeld over verschillende categorieën.” 

Het gaat daarbij om jeugd tot 21 jaar, burgerinitiatieven, non-profit en ondernemers. Zij maken kans op een geldprijs van maximaal 1.000 euro per categorie. Aanmelden kan via de website www.molenlanden.nl/duurzaam.

Winnaar
Maar wat Slob betreft is geld zeker niet de belangrijkste drijfveer. “Dit is een mooie manier om elkaar te stimuleren en te inspireren op het gebied van duurzaamheid, in combinatie met de leefbaarheid en de bedrijvigheid in onze gemeente.”

Op de Dag van de Duurzaamheid op 7 oktober maakt de jury - die onder meer kijkt naar biodiversiteit, uitvoerbaarheid en CO2-reductie - de winnaars bekend. Door middel van een publieksstemming worden de winnaars gekozen en aan de gemeente gepresenteerd. “De Duurzaamheidsprijs hebben we overigens opgezet in samenwerking met Jong Molenlanden en Stichting Blauwzaam.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden