Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Cruyff Court in Arkel op plek voetbalkooi; gemeente gaat gesprek aan met inwoners

Algemeen 493 keer gelezen

ARKEL • De huidige voetbalkooi bij het zwembad in Arkel lijkt de beste plek om het nieuwe Cruyff Court in dit dorp te realiseren. De gemeente Molenlanden gaat hierover het gesprek aan; eerst met omwonenden, daarna met alle inwoners.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de Cruyff Court Foundation aan Frenkie de Jong uit Arkel en inmiddels voetballer bij FC Barcelona een Cruyff Court, een klein voetbalveld van kunstgras, aanbood. Het gemeentebestuur ging de afgelopen tijd op zoek naar een geschikte locatie.

“Daarbij zijn we uitgekomen op de voetbalkooi bij het zwembad, aan de Harpstraat. Het Cruyff Court zal de plek van de kooi innemen”, licht wethouder Lizanne Lanser toe. “Maar dit is iets van en voor Arkel. Daarom gaan we op 24 juni het gesprek aan met omwonenden om hun mening te horen. Op 7 juli volgt een gesprek waarbij heel Arkel welkom is.”

Locatiekeuze
Bij de locatiekeuze zijn meerdere zaken afgewogen, zoals situering in het dorp, bereikbaarheid, het financiële plaatje en de directe omgeving. Volgens de Cruyff Foundation ligt een Court bij voorkeur centraal in het dorp, zodat veel inwoners er plezier van kunnen hebben.

Een aantal locaties is de afgelopen periode onderzocht en na de afweging van de diverse wensen en eisen ook weer afgevallen. Zoals het trapveldje naast Plein 983, het Waardje, Betondak en de trimbaan.

Zelfwerkzaamheid
Het bedrag dat de Cruyff Court Foundation beschikbaar stelt is niet voldoende om het kleine voetbalveld aan te leggen. “Dat wijkt behoorlijk af. In een werkgroep met onder meer de plaatselijke kerkelijke gemeente, bedrijven en de dorpsraad hebben we al besproken hoe we dit aan kunnen vullen. Dat kan met geld, maar ook met zelfwerkzaamheid.”

Ze ziet zeker de meerwaarde in deze nieuwe voorziening: “Een Cruyff Court kan een aanwinst zijn voor alle inwoners van Arkel, zowel jong als oud. Naast dat er flink gesport kan worden op het Court, wordt de buitenruimte zodanig ingericht dat het een fijne plek is om elkaar te ontmoeten.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden