Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

28 gedupeerden van toeslagenaffaire in Molenlanden

Algemeen 679 keer gelezen

MOLENLANDEN • In de gemeente Molenlanden zijn 28 huishoudens gedupeerd door de landelijke toeslagenaffaire.

Dat deelde wethouder Lizanne Lanser dinsdag mee tijdens het persgesprek. “We hebben met allen inmiddels contact gehad. Er spelen bij hen veel emoties. Het vertrouwen in de overheid is zeer breekbaar. Er wordt van ons dus veel verwacht om ons voor hen in te zetten. Daar ligt voor de gemeente een mooie kans om het goed te doen.”

De inzet voor de gedupeerden verloopt net als in de gemeente Gorinchem via Avres; zij doen de eerste intake en de begeleiding. Lanser: “Mocht er bredere problematiek zijn, dan worden zij doorverwezen naar het Sociale Team van Molenlanden.”

Kwijtschelding
Het gemeentebestuur heeft in navolging van de oproep van de landelijke overheid de achterstallige betalingen van de gemeentelijke heffingen voorlopig in de ijskast gezegd. “Om deze schulden kwijt te schelden wachten we de landelijke regeling op dit gebied af.”

Er is nog tot 1 januari 2024 de gelegenheid om je als gedupeerde te melden. Wethouder Lizanne Lanser roept degenen die hiermee te maken hebben op dat te doen. “Ook als iemand indirect door de toeslagenaffaire in de financiële problemen is gekomen.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden