Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Nog geen duidelijkheid over woningbouw aan zuidrand Oud-Alblas

  •   keer gelezen

OUD-ALBLAS • Eind 2020 zou er duidelijkheid zijn over de woningbouw aan de zuidrand van Oud-Alblas, maar die duidelijkheid kan de gemeente Molenlanden nog niet bieden; het gesprek hierover met de provincie Zuid-Holland loopt nog.


Dat meldt het gemeentebestuur in een brief aan de inwoners. ‘Het bedoelde gebied ten zuiden van de Beemdweg West ligt buiten het zogenaamde Bestaand Stads- en Dorpsgezicht. Om hier woningen te bouwen is toestemming nodig van de provincie.’

Het overleg met de provinciale overheid draait om het totaal aantal woningen dat in Molenlanden gebouwd gaat worden. ‘We verwachten dit voorjaar te weten hoeveel we kunnen bouwen. Met de provincie bespreken we of de zuidzijde van Oud-Alblas een goede plek is voor woninguitbreiding. Daarna bespreken we met hen aan welke regels we ons moeten houden.’

Gesprek
Na dit voorjaar krijgen de dorpsbewoners een uitnodiging om in gesprek te gaan met de gemeente. ‘Om te kijken naar uw behoeften, wensen en ideeën voor de woningen en het plangebied.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier