Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Een schermafbeelding van de website van doneeractie.nl.
• Een schermafbeelding van de website van doneeractie.nl.

Doneeractie voor slachtoffer zwaar ongeval in Hei- en Boeicop

  •   keer gelezen

HEI- EN BOEICOP • De twee dochters Zoë en Aïsha van de zwaargewond geraakte Ellen de Jong uit Hei- en Boeicop zijn een doneeractie begonnen om een rolstoelbus te kunnen aanschaffen voor hun moeder.

De vrouw werd op 11 november vorig jaar aangereden op de Kanaaldijk in haar dorp. Ze liep daar samen met een vriendin, die minder zwaar gewond raakte. Ellen heeft lange tijd in zeer kritieke toestand gelegen op de Intensive Care.

“Gelukkig is onze moeder een enorm sterke vrouw en is opgeven voor haar geen optie. Ze heeft meerdere grote operaties gehad en vanaf januari 2021 tot heden heeft ze een plek in het revalidatiecentrum gekregen”, schrijven Zoë en Aïsha op doneeractie.nl.

Hier krijgt ze therapieën om zo langzaam aan alle basisbewegingen weer te leren. Zoë en Aïsha: “Ze heeft nog een lange weg te gaan, maar blijft altijd positief.”

Naast het vele papierwerk komen er ook veel kosten kijken bij de revalidatie en het leven dat ze daarna wil leven. Zoë en Aïsha: “Onze moeder houdt heel erg van de natuur en de vrijheid. Door dit ongeluk kan ze helaas zelf nooit meer auto rijden. En wordt hiermee een groot deel van haar vrijheid ontnomen. Wij hopen dit met een aangepaste rolstoelbus te verminderen. Dit wordt door een deel vergoed door de verzekeraar. Met deze oproep hopen wij het overige deel van de rolstoelbus te kunnen financieren.”

Het doel van de doneeractie is om 10.000 euro bij elkaar te brengen. De teller staat op donderdag 6 mei op 4715 euro. 145 mensen en bedrijven hebben een donatie gedaan.

Voor meer informatie en donaties: www.doneeractie.nl/voor-onze-kanjer-ellen/-52220..

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten