• De Klimaatdijk in Streefkerk.
• De Klimaatdijk in Streefkerk. Foto: Wilma de Moel

Raadslid Wilma de Moel met plan verlengen wandelpad Streefkerk naar klankbordgroep

Algemeen 1.145 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeenteraad van Molenlanden vindt het verlengen van het groene wandelpad in Streefkerk op zich een 'mooi initiatief', maar de wijze waarop het werd ingebracht (via een motie vreemd aan de orde) door DoeMee-raadslid Wilma de Moel 'niet de juiste route'. De Moel koos hierop dinsdagavond eieren voor haar geld en gaat met haar plan naar de klankbordgroep.

Wilma de Moel stelde voor het reeds bestaande groenwandelpad in Streefkerk door te trekken in oostelijke richting. 

"Een mooi idee, een verrijking", aldus Herman van de Water (CDA). "Maar de route die u kiest vinden wij niet goed. Zulke initiatieven horen bij de bevolking thuis." Ook had Van de Water moeite met de aangehaalde 'overlastcompensatie' (overlast van de toekomstige bouwwerkzaamheden op de Klimaatdijk, RdB). "Dat is elders ook het geval en kan dus tot precedentwerking leiden."

De andere raadsfracties lieten hetzelfde geluid horen. En ook wethouder Johan Quik gaf haar partijgenote het advies 'het plan verder te brengen'. "Laat het vanuit de klankbordgroep ontstaan."

Een advies dat een licht teleurgestelde Wilma de Moel ter harte nam. "Die route ga ik volgen. Ik hoop dat ik ze alvast een steuntje in de rug heb kunnen geven."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden