Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Sociaal Team Molenlanden organiseert training ‘Heleboel gevoel’

  •   keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/HOORNAAR • Voor sommige kinderen is het lastig om hun gevoelens te uiten op een voor hen goede manier. Daarom organiseert Sociaal team Molenlanden vanaf dinsdag 11 mei de training ‘Heleboel gevoel’ voor kinderen van 8 tot 11 jaar.


Tijdens acht bijeenkomsten leren kinderen spelenderwijs wat voor hen een goede manier is om emoties als boosheid of verdriet te uiten. De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw-Lekkerland en Hoornaar op verschillende data en tijden in mei en juni. Deelname is gratis.

Uiten van gevoelens
Als het gaat om het uiten van gevoelens, hoeven veel kinderen niet na te denken. ‘Ze gaan een rondje rennen als ze daar zin in hebben, huilen uit bij papa of mama als ze hard gevallen zijn of razen even uit op hun kamer als ze boos zijn’, zegt Christien Regeer van Sociaal team Molenlanden. ‘Die vanzelfsprekendheid geldt alleen niet voor alle kinderen. Sommige kinderen hebben een heleboel gevoelens waar ze zich geen raad mee weten. Daar willen wij ze graag bij helpen.’

Aan de slag met emoties
In acht lessen, met ieder een eigen thema, worden kinderen met verschillende werkvormen gemotiveerd om uiting te geven aan hun gevoelens en/of gedachten. Christien: ‘De kinderen zullen elkaar tijdens de training helpen, coachen, inspireren en versterken. Omdat we de cursus geven aan een kleine groep kunnen we goed inspelen op de individuele behoefte van een kind. En zoeken naar een goede manier om zich te uiten bij onder andere boosheid of verdriet. Want wat voor het ene kind werkt, hoeft niet voor het andere kind te werken.’

Meer informatie en aanmelden
De training wordt vanaf 11 mei gegeven in Nieuw-Lekkerland en Hoornaar. In Nieuw-Lekkerland van 15.30 tot 16.30 uur en in Hoornaar van 14.00 tot 15.00 uur. Voor alle data en locaties kijk op www.molenlanden.nl/heleboelgevoel. Aanmelden kan via Christien Regeer: Christien.Regeer@meevivenz.nl of 06-50298625.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier