Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Woningbouw ‘Siem de Vos’ in Goudriaan van tafel; geen huizen, maar bedrijfshal

Algemeen 4.133 keer gelezen

GOUDRIAAN • Het bouwplan De Vossenburcht op het braakliggende terrein waar Autobedrijf Siem de Vos in Goudriaan was gevestigd is zo goed als van tafel. 

Projectontwikkelaar Meerkerk Bouwprojecten uit Bleskensgraaf heeft na drie jaar besloten om een andere route te kiezen. “We krijgen het gezien de bezwaren van de omwonenden en van de Omgevingsdienst vooralsnog niet voor elkaar om woningbouw te realiseren”, licht eigenaar Adriaan Meerkerk toe. “De wijziging van het bestemmingsplan naar woningen blijkt niet iedereen prettig te vinden.” 

Meerkerk heeft bij de gemeente Molenlanden nu een vergunningsaanvraag voor bouw binnen huidig bestemmingsplan ingediend. “Er is ook vraag naar distributie ruimte, wat op deze locatie wel past. Voor ons is dit wel een teleurstelling. We hadden het dorp liever een mooi gevarieerd woningbouwprogramma gegund.” 

Onvoorstelbaar
Hij vervolgt: “We hebben er alles aan gedaan, maar het mocht niet baten. Gezien de woonbehoefte onvoorstelbaar en erg jammer dat het zo afloopt. We zijn tientallen keren benaderd en er ligt een lange lijst aan potentiële kopers. Voornamelijk inwoners uit Goudriaan die in het dorp willen blijven wonen, maar nu elders een onderkomen moeten zoeken.”

Adriaan Meerkerk is daarnaast teleurgesteld over de, in zijn woorden, ‘matige inzet’ van de lokale politiek. “In alle verkiezingsprogramma’s van alle partijen stond in 2018 ‘Stimuleren van woningbouw locatie Siem De Vos’. In de praktijk hebben wij geen enkele steun ervaren. Mensen die op- en aanmerkingen hebben op bouwplannen krijgen meer aandacht dan initiatiefnemers die woningen willen bouwen.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden