Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tafeltje Dekje Lexmond wint Groene Hartprijs 2021

Algemeen 474 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Stichting Maaltijdvoorziening en ouderenzorg Lexmond (beter bekend als Tafeltje Dekje Lexmond) is zaterdag winnaar geworden van de Groene Hartprijs 2021. 

De prijs werd voor de tweede keer uitgereikt door GroenLinks Vijfheerenlanden. In aanmerking voor de prijs komen organisaties of personen die zich op een duurzame manier bezighouden met activiteiten die bijdragen aan het groener en socialer maken van Vijfheerenlanden en de wereld daarbuiten. 

De prijswinnende Lexmondse stichting kreeg 40% van de stemmen. Ook de jeugdactiviteiten van de Natuur en Vogelwacht Schoonrewoerd en Sterrenzicht Leerdam waren genomineerd.

Helpende Hand
In het bestuur van Tafeltje Dekje Lexmond zitten vrouwen die de stichting al vanaf de oprichting draaiend houden. Zij worden bijgestaan door vrijwillige chauffeurs, die door weer en wind de maaltijden halen en afleveren bij de cliënten. “Met een helpende hand en vriendelijk woord. Dat werd zeker het afgelopen jaar zeer gewaardeerd bij de eenzame ouderen.” De chauffeurs rijden vijf dagen in de week.

Volgens GroenLinks Vijfheerenlanden zijn er in de gemeente veel organisaties en individuen die, meestal met vrijwilligers of als vrijwilliger, hun steentje bijdragen aan een groenere en socialere wereld. “Daar hebben wij als GroenLinks enorm veel waardering voor”

Voordracht
Alle inwoners van Vijfheerenlanden mochten organisaties of personen voordragen voor de prijs. Daarnaast werden organisaties benaderd waar vrijwilligers hun best doen om Vijfheerenlanden groener en socialer te maken. Deze organisaties werden uitgenodigd om kandidaten voor te dragen.

De lijst van voorgedragen organisaties en personen werden voorgelegd aan een jury die bestond uit een vertegenwoordiger van Vitaal Dorp Everdingen, de vorige winnaar, aangevuld met een vertegenwoordiger van het bestuur en GroenLinks-gemeenteraadslid Erik van Doorn.

Op basis van een door de jury vastgestelde shortlist kon gestemd worden via de website van GroenLinks. De prijs werd zaterdag bekend gemaakt tijdens een speciale bijeenkomst, die via een Zoom-verbinding te volgen was. De prijs werd uitgereikt door een vertegenwoordiger van Vitaal Dorp Everdingen.  

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 4 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 4 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden