• Annemiek Braam.
• Annemiek Braam. Foto: Aangeleverd

Rivas organiseert evenement over slapen en slaapproblemen

Algemeen 397 keer gelezen

REGIO • Rivas Zorggroep organiseert op dinsdag 23 maart een online evenement over slapen en slaapproblemen.

Deelnemers krijgen informatie over de processen in het brein die zorgen voor slaap. Ook komen zij meer te weten over de verschillende oorzaken die een slaapstoornis tot gevolg hebben. Daarnaast ontvangen zij tips om hun slaapkwaliteit te verbeteren. Tijdens het evenement kunnen deelnemers vragen stellen via een chat. De presentatie wordt gegeven door Annemiek Braam. Zij is longarts en somnoloog in het Beatrixziekenhuis. Een somnoloog is een arts die zich heeft gespecialiseerd in de slaapgeneeskunde. Het evenement vindt plaats op dinsdag 23 maart.

Een op de drie Nederlanders heeft wel eens last van slaapproblemen. Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen, want tijdens je slaap herstelt je lichaam zich, zowel mentaal als fysiek. Na een nacht goed slapen ben je veel beter bestand tegen stresssituaties, sta je positiever in het leven, ben je besluitvaardiger, productiever en creatiever. Voldoende slapen is ook goed voor je concentratie en reactiesnelheid. Ook draagt het bij aan een gezonde stofwisseling, waardoor het overgewicht tegen kan gaan. Slaapproblemen verhelpen is dan ook erg belangrijk voor je gezondheid.

De aanvang op 23 maart is om 19.30 uur. Deelname is gratis voor leden van Rivas. Niet-leden betalen 5 euro. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden