Klankbordgroep Wijngaarden protesteert tegen mogelijke komst windmolens en velden zonnepanelen
Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto:

Klankbordgroep Wijngaarden protesteert tegen mogelijke komst windmolens en velden zonnepanelen

  •   keer gelezen

WIJNGAARDEN • Klankbordgroep Wijngaarden protesteert tegen de mogelijke plaatsing van windmolens of grote velden zonnepanelen in de polder tussen Wijngaarden en Sliedrecht. 


Samen met een groep bezorgde burgers dringt de klankbordgroep er bij de regio Drechtsteden op aan om het Groene Hart te respecteren en de overlast van de opwekking van schone energie niet neer te leggen bij de inwoners van Wijngaarden.

De regio Drechtsteden is op zoek naar locaties voor het opwekken van schone energie, onder andere met tweehonderd meter hoge windmolens en grote velden zonnepanelen. Hierbij wordt volgens de klankbordgroep serieus gekeken naar de Sliedrechtse polder, direct grenzend aan Wijngaarden.

Grote overlast
‘Grote windmolens geven grote overlast voor de inwoners van Wijngaarden’, zo stelt de Wingerdse klankbordgroep. ‘Geluid, slagschaduw en gezondheidsproblemen wegens laag frequent geluid. Door het aanleggen van grote zonnevelden verdwijnt het historische polderlandschap.’

Alternatieven zijn volgens de leden van de groep ook goed mogelijk, zoals geluidsschermen met zonnepanelen langs de Betuweroute en de A15. ‘Dit wordt op andere plaatsen met veel succes toegepast. Ook drijvende zonnepanelen op waterberging locaties zullen weinig of geen overlast geven.’

Via een enquête roept de klankbordgroep inwoners van Wijngaarden op om hun stem te laten horen.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier