• De dames van de Binnenhaven 5-13 in Nieuwpoort.
• De dames van de Binnenhaven 5-13 in Nieuwpoort. Foto: Annemieke van As

Binnenhaven 5-13 in Nieuwpoort ontvangt prijs Lichtfestival

Algemeen 1.238 keer gelezen

NIEUWPOORT • De dames van de Binnenhaven 5-13 in Nieuwpoort hebben hun prijs in ontvangst genomen van het Lichtfestival dat rond de Kerstdagen gehouden werd.

Er werd aan hen een nieuw begin uitgereikt voor een volgend seizoen aan decoratie: lentebloemen. Uiteraard in Poorts blauw.

De organisatoren van het Lichtfestival hadden ook nog een eervolle vermelding voor de jeugdige deelname van Binnenhaven 8.

Er was geen officiële, grote prijsvraag verbonden aan het Lichtfestival, dat gehouden werd in plaats van Kaarsjesavond. Deze sfeervolle activiteit trekt altijd enorm veel bezoekers en kon in december niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Het Lichtfestival, waarbij mensen zelf hun huizen, tuinen en ramen versierden, werd verspreid gehouden over meerdere dagen in de aanloop naar Kerst. Er deden enorm veel inwoners mee. Er was een boom verlicht, er hingen sterren boven de havens, er waren lichtpunten aangebracht.

“De bewoners van de vesting waren uitgenodigd Nieuwpoort te laten stralen! Dat is gebeurd!”, meldt Ilona Visser, één van de organisatoren. “Iedere avond werden kaarsen ontstoken. ‘Eigen volk’ en bezoekers zag je genieten, kijken, fotograferen. Een coronaproof-event ontstond en is beleefd. Dank aan allen die deze beleving mogelijk hebben gemaakt. Er was een veelheid aan beleving. Bomen, knipperende lichtjes, sterren, teksten, installaties.”

De organisatie was blij met de saamhorigheid en ook de deelname van jeugdigen willen ze niet onvermeld laten. Ilona: “We hopen op een terugkeer van de echte kaarsjesavond, maar deze beleving was intens en is door groot publiek gezien en gewaardeerd. Dank voor elk initiatief!”

• De verlichte Binnenhaven 5-13 in Nieuwpoort.
• Een detail uit de Binnenhaven 5-13 in Nieuwpoort.
• De jeugdige bijdrage van de Binnenhaven 8.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 9 uur geleden
• Beeld van het zware verkeer op het smalle Sluis in Groot-Ammers.
Wethouder Molenlanden in gesprek met politie en OM over flitspalen: 'Maar heb er geen hoge verwachtingen van' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden