Afbeelding
Foto: Welzijn Vianen

Gratis cursus voor partners en gezinsleden van iemand met NAH

Algemeen 593 keer gelezen

REGIO • Vanaf 1 februari worden er een cursus van MEE-Vivenz aangeboden voor partners en gezinsleden van slachtoffers met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Elk jaar krijgen 160.000 mensen in Nederland te maken met enige vorm van hersenletsel. Een niet-aangeboren hersenletsel heeft niet alleen een grote impact op het slachtoffer, maar ook op de partner en het gezin. De cursus gaat over mensen die zijn getroffen met een herseninfarct, hartstilstand of (verkeers)ongeval en daar hersenletsel aan overhouden. De bijeenkomsten zijn gericht op het opdoen van kennis, het uitwisselen van ervaringen en tips van andere mensen die zich in uw situatie herkennen.

Tijdens de cursus wordt er kort stil gestaan bij de directe gevolgen van een hersenletsel. Maar er zal vooral stil worden gestaan bij de indirecte gevolgen voor de partner en de overige gezinsleden. De cursus wordt in gezamenlijkheid aangeboden door Mantelzorg Vijfheerenlanden (VHL) en Welzijn Molenlanden en start 1 februari. Trainers Suzanne Visser en Geeri de Jong van MEE-Vivenz zullen de cursussen samen organiseren. Er is ruimte voor acht personen met in totaal zes bijeenkomsten. Hierbij geldt vol = vol.

De bijeenkomsten worden op 1, 8, 15 februari en 1, 8, 15 maart gehouden van 19.30 tot 20.45 uur. Deelname aan de cursus is gratis. Alle bijeenkomsten zijn digitaal behalve 15 maart, dan zal er fysiek samen worden gekomen. Voor aanmelden of meer informatie: info@mantelzorgvhl.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden