Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Geen verbod op carbidschieten in Molenlanden

Algemeen 2.607 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden gaat het carbidschieten tijdens de jaarwisseling niet verbieden. Wel is schieten binnen de bebouwde kom niet toegestaan.

Eerder deze week werd bekend dat er geen landelijk verbod zou komen. Meerdere gemeenten verbieden het carbidschieten dit jaar wel, waaronder Dordrecht.

In verband met de coronamaatregelen geeft het college van Molenlanden deze jaarwisseling geen ontheffing af voor schieten binnen de bebouwde kom.

Strenge voorwaarden
‘Schieten met carbid mag dus alleen buiten bebouwde kom’, laat de gemeente weten. ‘Er zijn strenge voorwaarden aan verbonden. Schieten mag alleen tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 2.00 uur van het daarop volgende jaar. Verder mag men bijvoorbeeld niet schieten met harde materialen, zoals metalen busdeksels.’

Molenlanden zorgt voor communicatie waarbij aandacht is voor regels in ons gebied. Die bestaat uit persoonlijke communicatie met initiatiefnemers, via het eigen netwerk en via lokale media als de gemeentepagina en social media.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Beeld van het zware verkeer op het smalle Sluis in Groot-Ammers.
Wethouder Molenlanden in gesprek met politie en OM over flitspalen: 'Maar heb er geen hoge verwachtingen van' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Politie vindt gedumpte lachgascilinders langs Geerweg in Bleskensgraaf 112 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden