Outdoor laarzen: ontdek de voordelen [ingezonden mededeling]
Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Outdoor laarzen: ontdek de voordelen

  •   keer gelezen

Vind je het heerlijk om buiten te wandelen of actief te zijn ongeacht het weer? Dan komen outdoor laarzen goed van pas. Bijvoorbeeld als het buiten regent en koud is. 


Het is onder slechte weersomstandigheden extra belangrijk om aandacht aan je schoeisel te besteden. Loop je met gewone gympen over nat terrein en het regent dan worden je voeten nat. Het plezier is in dat geval snel verdwenen, maar niet als je outdoor laarzen draagt. Die houden je voeten warm en droog. Ontdek hier alle voordelen van de buiten boots.

Isolerende werking
De beste outdoor laarzen zijn uitgevoerd met isolerende eigenschappen. Dat betekent dat je voeten lekker warm blijven. De kou komt er namelijk niet doorheen en de warmte blijft binnen in de laars. Bovendien zijn de designs zo ontworpen dat je er modieus bijloopt in outdoor laarzen dames of in boots voor heren. Naast dat wandellaarzen warm zijn door de isolerende werking zijn ze ook waterdicht. Droge voeten zijn dan ook gegarandeerd tijdens een wandeling in de regen. Dat voorkomt ook nog eens blaren en andere ongemakken waar je doorgaans met nat schoeisel mee te maken krijgt.

Kwaliteit en comfort
Outdoor laarzen die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, voorzien in een optimaal draagcomfort. Dat geldt onder meer voor wandelboots die van echt leer zijn gemaakt. De kwaliteit van het materiaal spreekt dan al voor zich. Bij een hoge kwaliteit mag je ook denken aan een ideaal ontworpen voetvorm. Daarbij is er een onderscheid tussen winter boots voor mannen en outdoor laarzen voor dames. Het vrouwelijk lichaam is namelijk anders gevormd en de voetvorm van de wandelboots daardoor ook. Er is nog een voordeel verbonden aan hoge kwaliteitskenmerken. Dat is dat de wandellaarzen te personaliseren zijn aan de hand van een binnenzool. Op deze manier is er een persoonlijke pasvorm te creëren.

Verstelbare schacht
Niet elke kuit is gelijk en daarom is het belangrijk om outdoor laarzen te kopen die de juiste schacht hebben. Heb je bijvoorbeeld hele slanke kuiten dan wil je niet dat de schacht eromheen slobbert. Heb je wat dikkere kuiten dan is een brede schacht belangrijk. Het is helemaal ideaal als je outdoor laarzen koopt die over een verstelbare schacht beschikken. Weet je niet welke maat schacht je hebt dan is het handig om even van een maattabel gebruik te maken.

Ook perfect voor dagelijks gebruik
Bij outdoor laarzen denk je misschien dat deze boots vooral geschikt zijn om door bossen te struinen of door de duinen te wandelen. Dat is echter niet het geval als je mooi design boots aanschaft. Dan zijn de outdoor laarzen ook ideaal om dagelijks te dragen. Bijvoorbeeld als je de door de regen even naar de winkel wil om een boodschap te doen. Of als je naar de bushalte moet lopen. Het leuke van moderne exemplaren is dat deze tegenwoordig in allerlei hippe designs en in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Het is zelfs zo dat je de boots niet alleen in de winter kan dragen. Ook voor de lente, zomer en herfst zijn outdoor laarzen geschikt om mee te lopen.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier