Afbeelding
Foto: @OudAlblasserwaard

Vijf eeuwenoude skeletten gevonden bij werkzaamheden in centrum van Schelluinen

Algemeen 1.491 keer gelezen

SCHELLUINEN • Bij reconstructiewerkzaamheden in het dorpscentrum van Schelluinen zijn recent vijf eeuwenoude skeletten aangetroffen. Ze lagen aan de achterzijde van de kerk en dateren van voor 1811.

De werkzaamheden zijn tijdelijk stilgelegd, maar inmiddels weer hervat.


Foto: @OudAlblasserwaard

De gevonden skeletten zijn op deskundige wijze onderzocht en veiliggesteld. Volgens de onderzoekers dateren de skeletten van voor 1811; boven de aangetroffen skeletten stond vanaf 1811 een gebouwtje van de kerk. Overledenen werden in Schelluinen tussen ongeveer 1200 en 1850 in en rondom de kerk begraven.

Herbegraven
Uit archeologisch onderzoek was bekend dat overledenen vroeger in en rondom de Schelluinse kerk gegraven werden. Vandaar dat de werkzaamheden ter plaatse onder archeologische begeleiding werden uitgevoerd. De vondsten zijn door de onderzoekers meegenomen en worden conform de regels ergens anders herbegraven of in een verzamelgraf geplaatst.

Bouwhekken
Het gebied van de reconstructiewerkzaamheden is momenteel afgeschermd met bouwhekken, zodat er ongestoord verder gewerkt kan worden. In overleg met de gemeentelijk archeoloog wordt de uitvoering mogelijk op kleine onderdelen aangepast, om te voorkomen dat er nog meer skeletten gevonden worden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden