• Wethouder Bram Visser ondertekent de aanneemovereenkomst.
• Wethouder Bram Visser ondertekent de aanneemovereenkomst. Foto: Aangeleverd

Bouw multifunctioneel centrum Schelluinen officieel van start

Algemeen 540 keer gelezen

SCHELLUINEN • De bouw van het multifunctionele centrum (MFC) Schelluinen is officieel begonnen. Hiervoor zetten directeur Jan Kuijper (Kuijpers Bouw Heteren) en wethouder Bram Visser (gemeente Molenlanden) afgelopen woensdag hun handtekening onder de aanneemovereenkomst.

Vanwege de coronamaatregelen deden zij dit ieder op eigen locatie. Deze week is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Het streven is om het MFC na de zomervakantie van 2021 in gebruik te nemen.

Voorzieningen voor inwoners
“Na een jarenlange bewezen dienst van het Dorpshuis Schelluinen, is het tijd voor een nieuw, modern en energieneutraal gebouw dat school en kinderdagverblijf verbindt met verschillende dorpsactiviteiten”, zegt wethouder Bram Visser. Het MFC biedt straks onderdak aan de leerlingen van Het Tweespan, het Schelluinse verenigingsleven en aan de Dorpskamer. Daarnaast krijgt het de functie van een dorpshuis waar verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Energieneutraal en duurzaam
Het MFC is een ontwerp van RoosRos architecten en wordt energieneutraal en duurzaam gebouwd. Bram: “Niet alleen is het belangrijk om een multifunctionele plek te creëren voor inwoners, maar ook het minimaliseren van de effecten op het milieu. Zo is het gebouw straks onder andere gasloos en voorzien van zonnepanelen.”

• Jan Kuijper van Kuijpers Bouw ondertekent de aanneemovereenkomst.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden