Ria de Jong-Pek overhandigt de cheque aan Adrie den Hartog
Ria de Jong-Pek overhandigt de cheque aan Adrie den Hartog Foto: Matzy van Harten

Ria de Jong-Pek overhandigt cheque aan Historische Kring Nieuwpoort

Algemeen 837 keer gelezen

NIEUWPOORT • Zaterdag 7 november 2020 heeft Adrie den Hartog, voorzitter van de Historische Kring Nieuwpoort, een bedrag van 500 euro ontvangen vanuit het persoonlijk coöperatief budget van Ria de Jong-Pek, werkzaam bij Rabobank Lek en Merwede. Dit vond plaats bij het Stadhuis van Nieuwpoort.

In het stadhuis in Nieuwpoort, waarin de Historische Kring Nieuwpoort tot voor kort haar museum had, zal binnen nu en twee maanden een grote restauratie plaatsvinden, waarbij het pand verwarmd zal worden door warmtepompen. Ook zal er een lift komen, zodat alle bezoekers in de mogelijkheid zijn om alle verdiepingen te bezoeken.

Het stadhuis van Nieuwpoort (met de daaronder liggende inundatiesluis) is een monument uit 1696 en belangrijk voor het vertellen van het verhaal van de Oude Hollandse Waterlinie. Na de restauratie zal het museum dan ook ingericht worden door de Historische Kring Nieuwpoort met een vaste tentoonstelling hierover. Na de opening zal het museum groepen kunnen ontvangen (waaronder mindervaliden). Voor kinderen zal in het museum een speciale route uitgezet worden en scholenprojecten georganiseerd worden. Naast het museum verzorgen vrijwilligers van de vereniging ook rondleidingen door de vestingstad Nieuwpoort.

Deze bijdrage van 500 euro vanuit het coöperatiebudget van Ria de Jong-Pek zal besteed worden aan de nieuwe tentoonstelling die in Museum Het Stadhuis ingericht wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden