Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
update

Lockdown dreigt voor Zuid-Holland Zuid

Algemeen 6.225 keer gelezen

REGIO • Zuid-Holland Zuid is één van de regio's waarin het aantal coronabesmettingen drastisch zal moeten dalen, anders is een verdere lockdown niet uitgesloten. Dat zei premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens de 'corona-persconferentie'.

Concreet zou dit onder meer het instellen van een avondklok betekenen, evenals een inperking van de openingstijden van winkels en sluiting van de scholen voor voortgezet onderwijs.

De situatie wordt de komende dagen nog wel aangekeken. Eventuele extra maatregelen zijn niet eerder dan in de loop van volgende week aan de orde.

Voorzitter van de Veiligheidsregio ZHZ Wouter Kolff: "" De komende twee weken volgen er extra maatregelen om de druk op de zorg te verminderen. In onze regio is het aantal positief geteste inwoners nog erg hoog. Om een volledige regionale lockdown te voorkomen: houd je dus strikt aan deze maatregelen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden